#printen in het #onderwijs

Printen van webpagina´s kan vervelend zijn, of je net nu zelf doet of leerlingen het laat doen. Er komt vaak meer op het papier dan je zou willen, allerlei informatie die je niet wil, lege stukken en reclame. Daar is nu een simpele oplossing voor en die heet PrintWhatYouLike. Dit online programma maakt het mogelijk om elke webpagina voor het printen te bewerken. Dat gaat in drie eenvoudige stappen: 1. Je gaat naar PrintWhatYouLike en kopieert de url van de pagina die je wilt printen, 2. Je bewerkt de pagina met de editor, 3. Je print de bewerkte pagina.

Je kunt ook verschillende webpagina´s combineren en als één pagina printen. Ook kun je de bewerkte pagina opslaan als PDF of als HTML document. Wanneer je je opgeeft kun je zelfs de veranderingen die je hebt aangebracht opslaan en andere pagina´s van dezelfde website worden dan automatisch hetzelfde bewerkt.

Wanneer je leerlingen (en collega´s)  instrueert hoe en wanneer PrintWhatYouLike te gebruiken kan dit een hoop papier schelen! Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een instructie schrijven, zoals in het aangegeven voorbeeld.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: