Doe MEER met Sociale Media via Quixey

Hoewel er veel gebruikt gemaakt wordt van sociale media door leerlingen, en in mindere mate docenten maar daar werken we aan, blijken deze vooral voor status updates en foto´s gebruikt te worden. Dit, terwijl er zoveel meer mee kan. Er bestaan allerlei apps die het gebruik van sociale media enorm kunnen uitbreiden. Deze apps zijn echter voor het grootste deel onbekend en ook niet zo eenvoudig te vinden. Een manier om deze wel eenvoudig te vinden is via Quixey.

Quixey is eeQuixeyn zoekmachine dit gebruik maakt van functionele zoektermen die beschrijven wat je wilt doen: ´een puzzel spelen´ of ´video delen´ of  ´een taal leren´. Hoewel Quixey al langer bestaat voor het vinden van apps voor je telefoon, je computer, je browser en het web, is sinds kort de mogelijkheid toegevoegd om ook voor twitter, facebook, LinkedIn en foursquare apps te zoeken. Erg handig dus. Je kunt eenvoudig je zoektermen invullen en op enter klikken. Er verschijnt vrijwel meteen een lijst met geschikte apps met een korte beschrijving van wat zij precies doen. Wil je meer informatie dan kun je deze vinden op de blog van Quixey.

Ik denk dat Quixey een mooie tool is om iedereen, en dus ook leerlingen, veel meer uit hun sociale media beleving te laten halen. Ik zou zeggen, probeer het eens. Ik ben benieuwd naar de ervaringen.

3 Responses to Doe MEER met Sociale Media via Quixey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: