Top 20 Sociale Media in het onderwijs

Het gebruik van sociale media in het onderwijs neemt nog altijd toe, en dat is goed. Ook het aantal sociale media neemt nog steeds toe. Daarom is het wel nuttig om een lijst te hebben met welke er zoal zijn, en dan het liefst met een korte omschrijving. Zo´n lijst kwam toevallig gisteren langs in de vorm van een ´top 20 sociale media in het onderwijs´. Toppers zijn natuurlijk twitter en facebook, maar er staan ook wat minder bekende maar voor het onderwijs heel bruikbare sociale media op zoals Classroom 2.0Edutopia, Diipo en Educator´s PLN . Classroom 2.0 is gericht op het gebruiken van web 2.0 en sociale media in het onderwijs en een ideale plek om collega´s te vinden om mee samen te werken.  Edutopia is een door de George Lucas Foundation gestarte site met veel informatie over onderwijs en recente ontwikkelingen. Diipo is een nieuwe site die vooral gericht is op het samenwerken van scholen, docenten en leerlingen. Educator´s PLN is een Personal Learning Network site waar veel docenten lid van zijn en waar je dus snel contacten kunt opdoen op elk gebied.

Sociale media bol

Hoeveel docenten gebruiken sociale media? Deze vraag stel ik mezelf regelmatig en toevallig kwam ook daar gisteren een mooie visual over langs op twitter. Zo blijkt dat 80% van de docenten op Amerikaanse universiteiten lid is van minstens één sociaal medium. Het meest populaire medium hier is facebook.

Ik ben benieuwd hoe deze cijfers in Nederland zijn. En hoe hard ze stijgen.

Advertenties

One Response to Top 20 Sociale Media in het onderwijs

  1. […] Top 20 Sociale Media in het onderwijs « Droog's Het gebruik van sociale media in het onderwijs neemt nog altijd toe, en dat is goed. Ook het aantal sociale media neemt nog steeds toe. Daarom is het wel nuttig om een lijst te hebben met welke er zoal zijn, … Source: fdroog.wordpress.com […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: