YouTube video´s interactief maken met Viewbix

YouTube wordt door veel docenten gebruikt als bron van lesmateriaal. Enerzijds omdat er zo ongelofelijk veel video´s op YouTube staan, anderzijds omdat het zo gemakkelijk is om deze video´s te laten zien in de klas. Minder bekend is dat er een aantal eenvoudige tools zijn die het gebruik van YouTube video´s in de klas nog educatiever kunnen maken.

ViewbixEen recente van dit soort tools is Viewbix. Met Viewbix kunnen YouTube video´s interactief gemaakt worden. Ditzelfde kan overigen ook met video´s van Facebook. Om Viewbix te gebruiken moet je de url van de video die je wil gebruiken kopieren uit de adresbalk. Hierna kun je een ´button´ toevoegen en in deze button kun je links aanbrengen naar afbeeldingen, maps, webpagina´s of andere video´s. Vervolgens wordt je video met de toegevoegde hyperlinks in de Viewbix player gezet. Viewbix kan gebruikt worden met alle YouTube video´s die embedding toestaan. De gemaakte video kun je vervolgens eenvoudig delen via Twitter of Facebook of embedden in een website of blog.

Viewbix kan gebruikt worden om als docent toelichtende of extra informatie aan een video toe te voegen, maar ook om dit leerlingen te laten doen. Een voorbeeld, in enkele minuten door mijzelf gemaakt, is hier te vinden.

Een andere handige tool voor het onderwijs die ik hier meteen even wil noemen en die ik zeer zeker aanraad om te gaan gebruiken is YouTube XL. Dit is een speciale versie van YouTube die als voordeel heeft dat alle reclame´s buiten beeld worden gehouden en dat niet automatisch naar de volgende video wordt doorgeschakeld na afspelen. YouTube XL is ook ideaal voor afspelen van video´s op een grote scherm.

Advertenties

2 Responses to YouTube video´s interactief maken met Viewbix

  1. […] YouTube video´s interactief maken met Viewbix YouTube wordt door veel docenten gebruikt als bron van lesmateriaal. Enerzijds omdat er zo ongelofelijk veel video´s op YouTube staan, anderzijds omdat het zo gemakkelijk is om deze video´s te la… Source: fdroog.wordpress.com […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: