Flitsende video presentaties maken met Animoto

Vanmorgen zat er in mijn TL op twitter een mooi voorbeeld van een video gemaakt om het nieuwe schooljaar mee te beginnen. Hoewel de inhoud van de video niet het type is dat ik zelf zo zou maken :-), laat deze video wel zien hoe leuk dit kan zijn.  De video deed me herinneren aan één van de inmiddels lange lijst met tools, links en onderwerpen die ik heb aangelegd om (mogelijk) nog eens over te bloggen. Met stip dus nu naar de top even: Animoto is een site waar snel en eenvoudig digitale video´s gemaakt kunnen worden. Het werkt zeer intuïtief en heeft veel mogelijkheden. Ook is er een iPhone app voor Animoto en er zijn uitgebreidere mogelijkheden via een Plus of Pro account. Animoto analyseert de toegevoegde muziek, foto´s en video en maakt hier automatisch een gepaste video van. Dit betekent dat de gebruiker zich kan concentreren op de inhoud en het verhaal, dat door middel van tekst kan worden ingevoegd. Via de ´spotlight´ tool kan worden aangegeven welke onderdelen van de video opvallender of langer in beeld moeten komen.

Een voor het onderwijs mooie ontwikkeling is de Animoto for Education site, waarmee het nog veel makkelijker is om Animoto in de klas te gebruiken. Als docent kun je op de site je eigen video´s posten of uploaden naar YouTube, je kunt ze embedden in je eigen website, blog of wiki. Een mooie extra is dat je de video´s ook kunt downloaden, zodat je ze kunt presenteren in de klas zonder internet verbinding. Met Animoto for Education is het heel eenvoudig om in zeer korte tijd geluid en beeld te combineren tot een uniek, dynamische presentatie. Na een eerste kennismaking zou het mogelijk moeten zijn om een complete presentatie in één of twee lessen te maken.

Animoto for education kun je als docent inzetten om aan het begin van een les of lessenserie een onderwerp flitsend te introduceren. Je kunt het ook gebruiken om complexere onderwerpen te verduidelijken. Leerlingen kunnen het gebruiken om te laten zien wie ze zijn, via beelden en muziek. Leerlingen kunnen er ook mee laten zien wat ze geleerd hebben over een bepaald onderwerp of wat de uitkomsten zijn van een onderzoek dat ze hebben gedaan. Ook leerlingen zullen de mogelijkheid om gemaakte video´s te kunnen downloaden zeer waarderen!

Bij Animoto for education dient er een account aangemaakt te worden en ook de leerlingen moeten zich aanmelden. Dit zorgt ervoor dat de ruimte afgescheiden is en de video´s niet publiek te zien zijn. Wel dienen leerlingen 13 jaar of ouder te zijn (wat ik hier niet schrijf is dat je dit zou kunnen omzeilen door nep-accounts aan te maken).

Advertenties

2 Responses to Flitsende video presentaties maken met Animoto

 1. jasper bloemsma schreef:

  Ik heb al een aantal keren een video gemaakt m.b.v. Animoto, maar vervelend is wel dat de gratis versie alleen klein formaat video maakt. Op een digibord worden de video’s wazig of gewoon lelijk.
  Wil je groot formaat dan moet je betalen.
  Verder zijn er erg leuke resultaten op een makkelijke manier te behalen, creativiteit laag, resultaat hoog. Moviemaker is lastiger, maar vraagt echt””skills” van de leerlingen.

 2. fransdroog schreef:

  Dank voor je toevoeging. Ik heb zelf alleen op computerscherm getest tot dusver. Heb je hetzelfde probleem als je het beeld tot ongeveer de grootte van een televisiescherm beperkt?
  Ik zal gaan kijken bij het educatieve account naar de prijzen en de kwaliteitsverschillen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: