Montage kon wel eens heel wat worden in het #onderwijs (#in #fb)

MontageDe hieronder beschreven tool Montage heeft het potentieel om erg populair te worden bij leerlingen. Denk ik dan.

Montage is een on-line tool waarmee je een visueel album kunt maken van een onderwerp dat jou interesseert. Je kiest een onderwerp en Montage haalt hierover informatie op uit een aantal bronnen, o.a. Twitter, YouTube, Bing News en RSS feeds. Deze informatie wordt vervolgens weergegeven in één van de zeven formats waaruit je kunt kiezen. Dit varieert van een krantenstijl opmaak tot een plaatjes galerij. Maar dat is nog niet alles. Het mooie van Montage is dat je hierna nog eenvoudig zelf plaatjes, video´s en RSS feeds kunt toevoegen, of verwijderen, of de achtergrond kunt aanpassen. En dat is waar de aantrekkelijkheid voor de leerlingen volgens mij wel eens zou kunnen liggen. Eenvoudig maar toch met een eigen gezicht.

De slogan van Montage zelf zegt het vrij duidelijk: “It’s what’s cool on the Web; all in one place and made by YOU.”

Als je klaar bent met de montage kun je hem opslaan en publiceren. Hiervoor is inloggen via twitter, facebook of windows live id nodig. Na publicatie kun je de montage nog aanpassen, of verwijderen. Natuurlijk staan op de site van Montage een aantal voorbeelden maar een prachtig voorbeeld van een ´echte´ montage, gemaakt door de Trendmatcher zelf is hier te vinden. Op de montage zie je een RSS feed van zijn blog, een door hem bewerkte video, zijn twitterstream.

TIP: Probeer er zelf eens een  te maken, vandaag nog. Dan kun je ervaren hoe eenvoudig, leuk en leerzaam het is. En er volgende week mee aan de slag gaan in je klas. Of niet.

Advertenties

7 Responses to Montage kon wel eens heel wat worden in het #onderwijs (#in #fb)

 1. fransdroog schreef:

  Via twitter in 6 minuten een reactie binnen én een eerste montage! Geweldig! http://montage.cloudapp.net/edit/?topic=21st+century+skills
  Dank aan @olafiolio

 2. Willem schreef:

  Heb het deze zomer al eens uitgetest en zag toen dat het draaide onder silverlight.
  Niet geschikt voor de iPad dacht ik toen, maar ik zie nu dat de weergave van de pagina wel degelijk werkt op een iPad.
  Daarmee is het gelijk veel interessanter geworden. Alleen jammer dat voor plaatjes alleen gezocht wordt via Bling en niet via Google

 3. […] Montage kon wel eens heel wat worden in het #onderwijs (#in #fb) […]

 4. Rjoch schreef:

  Ik heb geprobeerd er een te maken maar met mijn keyword de naam van mijn school. Kreeg ik bijna geen vermeldingen en plaatjes kun niet zoeken. Alléén methet woord dat je hebt opgegeven. Tekst kun je wel invoegen. Mss dat iemand een tip voor mij heeft dat ik de afbeeldingen wel kan vinden. Kun je voor Bing ook je zoekwoorden aanpassen, zoals bij Google, dat makkelijker gevonden wordt.

  • fransdroog schreef:

   Beste Rjoch,

   Wanneer je op een widget gaat staan kun je hem aanklikken om te editen. Als je dit gedaan hebt kun je het type widget aanpassen, dus bijvoorbeeld van plaatje naar video.
   Je kunt vervolgens met het originele woord, of met een ander woord, opnieuw zoeken. De dan gevonden items kun je vastpinnen met de punaise die heel licht in beeld is. Als je deze dan bewaard, vervangt het nieuwe item het oude plaatje.
   Als je voor tekst kiest kun je zelf tekst intypen.
   Ik hoop dat het zo wel voor je gaat werken.
   Succes er mee.

   Vriendelijke groet,
   Frans Droog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: