Mooie tool voor houden poll op twitter: Pollowers #fb #in

Het houden van een korte, snelle poll kan in het onderwijs erg handig zijn om snel informatie te krijgen of meningen te verzamelen. Wanneer dit kan via een mobieltje is dit naar leerlingen toe natuurlijk een erg  aantrekkelijke en klantvriendelijke manier. Met de nieuwe applicatie Pollowers kan je nu binnen twitter een poll houden.

Om een poll te starten ga je naar de website van Pollowers en logt in met je Twitter account. Vervolgens maak je een tweet met hierin je poll. In deze tweet worden de mogelijke antwoorden voorzien van een nummer. Je volgers krijgen de tweet te zien en geven antwoord door je een reply te sturen met alleen het nummer van hun keuze. Pollowers berekent de uitslag en deze is vrijwel direct te zien op de site. Dit kun je natuurlijk mooi (op je digibord) projecteren.

Er zijn een aantal opties die je zelf kunt instellen, zoals de taal en hoe lang de poll moet duren, dit kan van 5 minuten tot één dag zijn. Je kunt instellen om de uitslag na afloop automatisch te laten posten en je kunt instellen of je volgers wilt oproepen de post te re-tweeten. Een mooie optie is de mogelijkheid tot het aanmaken van een unieke url, zodat je de poll ook op andere wijzen onder de aandacht kunt brengen.Pollowers avatar

Ik heb gisteren even snel een poll gemaakt om Pollowers te testen en was er zeer tevreden over. De poll die ik gemaakt heb was overigens naar aanleiding van een aantal tweets over het percentage leerlingen op het VO dat in het bezit is van een mobieltje met camera. Op basis van mijn korte poll is dit naar schatting van de docenten op 75% van de scholen 90%. Hoe is dit bij jou op school? Poll it!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: