Super eenvoudig online samenwerken aan een document

Met QikPad kun je zeer snel en eenvoudig een online document maken om gezamenlijk aan te werken. De tekst wordt gesynchroniseerd terwijl je typt, zodat iedereen die de pagina bekijkt exact dezelfde tekst ziet! Dit maakt het dus mogelijk direct samen te werken aan hetzelfde document.Er is geen inlog nodig en het aanmaken van een deelbaar document gaat met één simpele  klik.  Je gaat naar de website, typt een naam in voor je document en klikt op “ok”. Je document krijgt vervolgens een url, dat je kunt delen met de mensen waarmee je wilt samenwerken aan het document. Je kunt je document delen via twitter, Facebook, Google+, Delicious en meer. Er is een embed code beschikbaar om je document in een website te kunnen plaatsen. Je kunt je document ook delen via een QR code.

QikPad lijkt zeer geschikt om leerlingen te laten samenwerken aan een in te leveren document. Hierbij kan de docent ook nog eens live meekijken bij het ontstaan van het document en er kunne ook direct suggesties of commentaar gegeven worden. Hiermee vormt QikPad een hele mooie #web20indeklas tool.

5 Responses to Super eenvoudig online samenwerken aan een document

  1. […] Super eenvoudig online samenwerken aan een document Met QikPad kun je zeer snel en eenvoudig een online document maken om gezamenlijk aan te werken. De tekst wordt gesynchroniseerd terwijl je typt, zodat iedereen die de pagina bekijkt exact dezelfde… Source: fdroog.wordpress.com […]

  2. Sjaboe schreef:

    Een dergelijk instrument bestond al. Zoals bijvoorbeeld Titanpad. Dit is een leuk alternatief voor als er 1 niet werkt.

  3. […] Super eenvoudig online samenwerken aan een document Met QikPad kun je zeer snel en eenvoudig een online document maken om gezamenlijk aan te werken. De tekst wordt gesynchroniseerd terwijl je typt, zodat iedereen die de pagina bekijkt exact dezelfde… Source: fdroog.wordpress.com […]

  4. Paulo Moekotte schreef:

    Dag Frans,

    Qikpad is een zogenaam ‘kloon’ of ‘fork’ van Ethterpad. De Etherpad broncode is vrij, vandaar dat je meerdere varianten tegenkomt. Een aantal van die varianten vind je bij elkaar op de site van de Etherpad Foundation: http://etherpad.org/public-sites/. Titanpad wordt daar overigens gerangschikt onder de varianten die een oudere versie van de code (0.9) gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: