Web2.0 microblogging tool Swabr

swabr-logo

Wat is het?
Met Swabr kun je een privé netwerk voor microbloggen opzetten. Microbloggen is het schrijven van hele korte berichtjes, zoals Twitter. Leden van het netwerk kunnen met elkaar korte berichten delen en hierop reageren. Swabr is alleen toegankelijk voor scholen en bedrijven.

Hoe werkt het?
Om een privé netwerk op te zetten gebruik je het emailadres van je school om aan te melden. Vervolgens nodig je leerlingen, of collega´s, uit om zich bij het netwerk aan te sluiten. Om dit te kunnen doen zullen zij een emailadres met dezelfde domein naam moeten gebruiken. Bijvoorbeeld, je gebruikt docent@degoedeschoolnaam.nl om het netwerk op te zetten, dan kunnen alleen leerlingen en docenten met een @degoedeschoolnaam.nl adres zich aanmelden.

Hoe kun je het in de klas gebruiken?
Swabr is ideaal om een gesloten online netwerk te maken waarbinnen docenten en leerlingen korte berichten kunnen delen. Het netwerk kan dan gebruikt worden om mededelingen over school of lessen te doen. Er wordt momenteel gewerkt aan mobiele apps voor Swabr. Dan kan het ook in de klas gebruikt worden om vragen te stellen, antwoorden te geven of korte opdrachten te laten uitvoeren. Dat dit netwerk gesloten is voorkomt veel van de bezwaren van het gebruik van twitter voor vergelijkbare doeleinden.

Ervaringen? Vragen?
Ik hoor ze graag.

Bronnen: Free Technology for Teachers, Swabr

Advertenties

5 Responses to Web2.0 microblogging tool Swabr

 1. […] jQuery("#errors*").hide(); window.location= data.themeInternalUrl; } }); } fdroog.wordpress.com – Today, 2:09 […]

 2. […] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } fdroog.wordpress.com – Today, 4:31 […]

 3. […] van hele korte berichtjes, zoals Twitter. Leden van het netwerk kunnen met elkaar korte be…Via fdroog.wordpress.com Vind ik leuk:LikeWees de eerste om post te […]

 4. Paul schreef:

  Ik heb wel een vraag. Als ik de beschrijving lees, denk ik: hé, dat is precies zoals Yammer een aantal jaren geleden begonnen is. Yammer heeft inmiddels meer functies. Weet jij of Swabr zich in bepaalde opzichten onderscheidt van Yammer?

 5. fransdroog schreef:

  Beste Paul,
  Ik ben onvoldoende bekend met Yammer om te kunnen zeggen waar en hoe Swabr zich eventueel onderscheidt van Yammer.
  Frans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: