De volgende stap vol positieve energie: Join The Crowd!

Op dinsdag 27 december 2011 plaatste ik op dit blog een post getiteld ´wie wil dit nu niet?´over een opwindend nieuw initiatief, getiteld  The Crowd. In dat bericht beloofde ik hier op terug te komen zodra het embargo op de details van het plan zou worden opgeheven. Dit zou gebeuren met het verschijnen van de Vives van januari 2012. Deze lag vanmiddag in de bus. Nu dus wat meer details. The Crowd zoals ik het zie.

The Crowd is een platform.  The Crowd is een concept. The Crowd is een vereniging, maar dan online.  The Crowd is voor iedereen in het onderwijs. The Crowd geeft je regie over je eigen professionalisering. The Crowd is niemand en tegelijkertijd iedereen die er aan meedoet. The Crowd is organisch en wordt mede vormgegeven door de wensen en behoeften van haar deelnemers.

The Crowd is gebaseerd op de, door Daniel Pink in zijn boek ´Drive´ beschreven, drie kernwaarden autonomie, meesterschap en zingeving als intrinsieke motivatie voor goed presteren, plezier en zin in je leven en werk. De docent kan zelf bepalen wanneer hij welke activiteiten wil ondernemen om zich te ontwikkelen. De docent kan zijn eigen kennis en ervaring delen met anderen. In The Crowd wordt delen gedeeld. De zingeving is daarmee een feit geworden.

The Crowd gaat officieel van start op 1 februari 2012 met ongeveer 50 deelnemers, de early birds, en de hoop is dat er in september rond de 500 deelnemers zijn om de echte start te maken. Doel van The Crowd is het faciliteren van het delen van kennis tussen docenten. Hoe precies zal blijken. Uit de vraag en uit het aanbod. Activiteiten zouden online kunnen zijn, of trainingen, of workshops, of cocreatiesessies. The Crowd levert wat de The Crowd wil dat het levert.

Vandaag is er een mooie animatie beschikbaar gekomen die verbeeldt wat de initiatiefnemers met The Crowd voor ogen staat. Neem ook vooral daar even een kijkje.

Wat mij vooral aanspreekt in dit initiatief is de ontzettende positieve energie die er achter zit en die het oproept. Als dit geen lente in het onderwijs is dan weet ik het ook niet meer! Ik zou zeggen:

Join The Crowd!

The Crowd is te volgen op twitter via @thecrowdNL en de verzamelde tweets zijn terug te vinden op thecrowdnl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: