Gericht zoeken met Gooru

Zoeken kan lastig zijn. Gericht zoeken kan dus een uitkomst zijn. Met enige regelmaat ontstaan er nieuwe initiatieven om hierbij hulp te bieden. Een zeer recent initiatief is Gooru, momenteel nog in beta. Wat Gooru vooral interessant maakt is de mogelijkheden die het biedt om het in te zetten bij een ‘flip de klas’ model van lesgeven of het individualiseren van een lesprogramma.

Wat is het?
Gooru is een nieuwe onderwijs zoekmachine voor het onderwijs in biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Gooru helpt docenten informatie te vinden die aansluit bij het lesprogramma. De informatie bestaat uit digitale teksten, animaties en instructie video’s. De informatie is geschikt voor klas 1 t/m 6 van het VO en groep 7 en 8 van het PO.
Gooru is niet alleen voor docenten maar ook voor leerlingen. Leerlingen kunnen de beschikbare testen gebruiken om hun eigen koers door de stof te bepalen. Afhankelijk van de bestudeerde onderwerpen en de resultaten behaald op de testen geeft Gooru suggesties voor leerlingen om een volgend niveau te bereiken. Voor docenten biedt Gooru de mogelijkheid om contacten te leggen via het delen van informatie en het stellen van vragen.

Hoe werkt het?
– Ga naar de startpagina van Gooru
– Selecteer in de ‘Library’ het gewenste niveau en onderwerp
– Type een onderwerp in en zoek naar ‘Resources’, ‘Collections’ of ‘Quizzes’
– Voeg geschikte onderdelen toe aan de box ‘My Resources’

Hoe kun je het in de klas gebruiken?
Door leerlingen zelf een account te laten aanmaken kan Gooru ingezet worden om binnen een klas te differentiëren en individuele leerlingen te voorzien van de hun eigen weg door de stof, waarbij bronnen en snelheid worden aangepast aan hun eigen behoefte. Terwijl leerlingen leren en testen maken past Gooru zich aan door speficieke inhoud aan te bevelen.
Gooru is zeer geschikt om in een 1:1 klas of in een computerlokaal te gebruiken. Het kan ook een zeer bruikbaar onderdeel vormen van een ‘flip de klas’ model van lesgeven. Hiernaast kan het natuurlijk ook direct in een lokaal worden ingezet met behulp van een digibord of een beamer.

Bronnen: iLearn Technology

2 Responses to Gericht zoeken met Gooru

  1. […] Zoeken kan lastig zijn. Gericht zoeken kan dus een uitkomst zijn. Met enige regelmaat ontstaan er nieuwe initiatieven om hierbij hulp te bieden. Een zeer recent initiatief is Gooru, momenteel nog in beta. WatGooru vooral interessant maakt is de mogelijkheden die het biedt om het in te zetten bij een ‘flip de klas’ model van lesgeven of het individualiseren van een lesprogramma.  […]

  2. Ben nog niet onder de indruk van de kwaliteit van de tests. Vraag me ook af of je leerlingen helemaal zelfstandig hier op los kunt laten. Wil daar graag eens met je over praten.
    Fijne vakantie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: