BoekTweePuntNul en HandBoekTweePuntNul

Afgelopen zaterdag 6 oktober was, bijna precies een jaar na de presentatie van de eerste versie op 8 oktober 2011, de onthulling van de tweede versie van BoekTweePuntNul, opnieuw in de prachtige theaterzaal van Beeld & Geluid in Hilversum. Nu een co-creatie van niet 125, maar maar liefst 200 co-auteurs! Dus ook niet 125 besproken Web 2.0 en Sociale Media toepassingen maar 200! Het boek levert een fantastische bron van inspiratie en informatie over de mogelijkheden allerlei mooie internet toepassingen in te zetten, in het onderwijs of daarbuiten. Een absolute aanrader! Dat ik niet de enige ben die dit vindt moge blijken uit het feit dat van de eerste editie inmiddels bijna 11.000 exemplaren verkocht zijn!

Naast het BoekTweePuntNul 200 werd ook het HandBoekTweePuntNul gepresenteerd. Een prachtige handleiding over Sociale Media, geschreven door 12 experts op dat gebied. Niet zo dik natuurlijk als BoekTweePuntNul zelf maar zeker zo waardevol. Heel handig voor iedere organisatie die iets wil of moet met Sociale Media. En dat zijn ze bijna allemaal, lijkt mij.

Ontvangst was er met koffie en KoekTweePuntNul en voor het begin van de presentatie werd er een “Author Wall” geprojecteerd, waarbij de 200 co-auteurs in een steeds wisselende volgorde langs kwamen. Dat ziet er ongeveer als volgt uit. Mooi toch? Een indruk van de presentatie aan de hand van een aantal foto’s is hier te vinden.

Een groot deel van de presentatie bestond uit een ‘Battle of the Trendwatchers’, waarbij Vincent Evers en Remco Bron onder de strakke leiding van Trendmatcher Willem Karssenberg een tiental stellingen probeerden te verdedigen of aan te vallen. Ieder kreeg hiervoor precies één minuut, waarna er één minuut was voor het publiek om te stemmen. Willem had hiervoor een hele handige animatie in zijn powerpoint opgenomen die de verstreken tijd mooi weergaf. Stemmen kon via sms, twitter of het internet en maakte gebruik van Sendsteps. Al met al een mooie opzet, die heel goed bruikbaar is voor vergelijkbare bijeenkomsten. Uiteindelijk won natuurlijk iedereen. En terecht.

Ik raad iedereen van harte aan beide boeken aan te schaffen of aan te dringen bij je werkgever dit voor je werkplek te doen. Niet om er als co-auteur rijker van te worden (alles valt sowieso onder een Creative Commons Licentie), maar om er als lezer rijker van te worden :).

Advertenties

4 Responses to BoekTweePuntNul en HandBoekTweePuntNul

  1. Sjaboe schreef:

    Op de website van WolfertLyceum kan ik geen foto’s vinden 😉 Leuk stukje!

  2. Sjaboe schreef:

    Ik meende te klikken op iets, was waarschijnlijk te laat ofzo, want het werkt nu anders!

  3. […] van de co-auteurs hebben al geblogd over de presentatie: Frans Droog, Willem Karssenberg en Wilfred Rubens (editie […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: