The Crowd werkt en komt naar je toe!

Het is alweer bijna 9 maanden geleden.

Op één februari was de eerste bijeenkomst van The Crowd en het is nu bijna één december. Van ongeveer 30 deelnemers die op die eerste bijeenkomst besloten dat The Crowd voor hen de plek was om de regie over hun eigen professionalisering in het onderwijs gestalte te geven is de teller op het moment van dit schrijven bij exact 450 belandt!

In die tussentijd is er het nodige gebeurd en is gebleken dat The Crowd werkt. Ik heb een aantal maal zelf mogen ervaren hoe inspirerend, motiverend en stimulerend het is om samen met anderen te leren en leren te delen. Patrick Vaanhold heeft op zijn blog onlangs mooi beschreven wat een activiteit van The Crowd anders maakt dan andere workshops: het is georganiseerd voor en door en bij de deelnemers zelf. En hierin zit ook de kracht van The Crowd. De expertise wordt overgedragen door mensen die zelf actief bezig in het onderwijs met de zaken waar zij over vertellen. Het is laagdrempelig en volledig vrijwillig. De activiteiten kunnen van alles zijn en variëren tot dusverre van samenwerking tussen PO en VO, gebruik van social media of web 2.o toepassingen in de klas, kwaliteit van toetsen, inzetten van nieuwe technieken als flip de klas tot  inspiratie bijeenkomsten. Een goede indruk kan worden verkregen via de verslagen op de site.

Regelmatig blijkt dat The Crowd voor veel mensen in het onderwijs nog een onbekende factor is. Daarom komt The Crowd naar je toe en organiseren we in november een tweetal kennismakingsbijeenkomsten op verschillende plaatsen in het land. Je kunt hier zelf ervaren op welke manier The Crowd een rol kan spelen in jouw professionalisering. Tijdens de kick-off op 1 februari heeft SetUp een zeer geslaagde Eventstorm verzorgd, waarin in een aantal rondes de eerste activiteiten van The Crowd vorm hebben gekregen. Die middag is zo waardevol gebleken voor de eerste deelnemers van The Crowd dat SetUp is gevraagd opnieuw een tweetal Eventstorms te organiseren.

Tijdens een Eventstorm ontwerp je in een groepje, in een aantal rondes, het idee voor een The Crowd activiteit waaraan je zelf graag zou willen deelnemen. Dit kan zijn omdat je er graag iets over te weten wilt komen, maar het kan ook zijn omdat je graag iets wilt delen. De ideeën worden in stappen uitgewerkt en gepresenteerd via een pitch waarna de activiteit(en) waar het meest op gestemd wordt meteen een plekje krijgt op de activiteitenpagina van The Crowd.

– Ben je nog niet bekend met de activiteiten en werkwijze van The Crowd?
– Ben je nieuwsgierig naar The Crowd en de activiteiten?
– Ben je volger maar weet je nog niet zeker of je vanaf 1 januari deelnemer wilt worden?
– Wil je graag in een groepje werken aan een goede pitch voor een activiteit?
– Wil je ervaringen horen van de eerste lichting deelnemers?
– Of vind je het leuk kennis te maken met andere (potentiële) deelnemers?

Kom dan 21 november kennismaken met The Crowd in Eindhoven of op 29 november in Amersfoort. De eventstorms zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Inschrijven (als geïnteresseerde, volger of deelnemers kan via een mailtje aan: info@thecrowd.nl

Praktische informatie
Datum – 21 november 2012
Tijd – 17.00 tot 20.00 uur (Er wordt voor een broodje gezorgd)
Locatie – Anton Schellenscollege, Hendrik Staetslaan 54, Eindhoven
Meer informatie bij Ella Kwakkestein

Datum – 29 november 2012
Tijd – 17.00 tot 20.00 uur (Er wordt voor een broodje gezorgd)
Locatie – Amersfoortse Berg, Hugo de Grootlaan 25, Amersfoort
Meer informatie bij Mieke van der Kroon

Ik hoop je daar te zien!

De afbeelding van de eventstorm is een foto van het kunstwerk Eye van Mia Pearlman

Advertenties

One Response to The Crowd werkt en komt naar je toe!

  1. […] Het is alweer bijna 9 maanden geleden. Op één februari was de eerste bijeenkomst van The Crowd en het is nu bijna één december. Van ongeveer 30 deelnemers die op die eerste bijeenkomst besloten dat…  […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: