The Crowd wordt een vereniging en dat is mooi voor het onderwijs.

Vereniging Groep en individuHet zal de regelmatige lezers van dit blog niet ontgaan zijn dat ik dit jaar zeer actief bezig ben geweest met allerlei activiteiten voor en door The Crowd. Nu is er groot nieuws: The Crowd wordt een vereniging. Ik vind het ook mooi nieuws. Mooi nieuws voor het onderwijs.

Vereniging:
Rechtspersoon met leden die zich met een bepaald doel georganiseerd hebben. Dit doel mag echter niet zijn winst verdelen over de leden. De vereniging mag wel winst maken, maar dat moet geïnvesteerd worden in de vereniging zelf bijvoorbeeld voor verbetering van de kwaliteit.

Op 1 februari 2012 was de eerste bijeenkomst van The Crowd, een eventstorm waar onder andere de eerste activiteiten geboren werden. Hiervoor waren 50 mensen uitgenodigd, inmiddels zijn er 550 deelnemers en zijn er zo’n twintig activiteiten verzorgd. The Crowd werkt dus, er is een duidelijke behoefte aan activiteiten georganiseerd voor en door mensen die zelf actief zijn in het onderwijs. Nu is het tijd voor verdere groei, om een nog grotere variatie in activiteiten te kunnen verzorgen. Ik roep dan ook een ieder die het onderwijs een warm hart toedraagt op zich aan te melden en het bestaan van The Crowd actief te delen. De kracht van The Crowd is het best te voelen tijdens de activiteiten en ik zal er komend jaar zeker weer een aantal gaan verzorgen. Ik hoop jij ook.

The Crowd wordt een vereniging en dat betekent dat er ook een bestuur komt. Ik heb mij aangemeld om in dit bestuur plaats te nemen. Dat had ik nooit gedacht. Ik in een bestuur? Maar ik ‘moet’ wel, ik wil leren delen.

Hieronder de ‘officiële’ tekst met de bekendmaking van de veranderingen rondom The Crowd, zoals te vinden op de website.

Over regie gesproken…

The Crowd verenigt leraren die samen het verschil willen maken in het onderwijs. Het belangrijkste uitgangspunt van The Crowd is verwoord in de slogan: regie over eigen professionalisering. En alleen daarom al kondigen we met veel plezier aan dat The Crowd een zelfstandige vereniging wordt. Met leden. Hoewel we liever blijven spreken over deelnemers, omdat dat wat actiever klinkt dan leden. Wij denken dat deze vorm, een vereniging, het beste past bij het idee achter The Crowd en het meeste recht doet aan haar deelnemers. Het moment zal jullie niet verbazen, 1 januari 2013 is een belangrijke datum. Het is niet alleen het begin van een nieuw jaar, maar ook het begin van een nieuwe periode voor The Crowd.

Voor iedereen die de regie over zijn of haar professionalisering wil nemen, maar nog niet bekend is met het idee achter The Crowd: centraal staat het delen van kennis en ervaring, met als doel samen goed onderwijs te bieden. Als deelnemer heb je toegang tot alle professionaliseringsactiviteiten die door The Crowd georganiseerd worden. Daarnaast heb je toegang tot alle andere deelnemers, met ieder zijn of haar eigen specifieke kennis, ervaring en expertise. Er is altijd iemand om je te ondersteunen of om jouw vraag te beantwoorden. De diversiteit is groot, zowel wat betreft de activiteiten als wat betreft de deelnemers. Maar de activiteiten hebben één ding met elkaar gemeen: een overweldigende hoeveelheid energie en inspiratie. De verslagen met alle tweets en de feedback op de pagina ‘Maak het verschil‘ naar aanleiding van de professionaliseringsactiviteiten die vorig jaar hebben plaatsgevonden, liegen er niet om. Het is wel duidelijk waarom The Crowd werkt: omdat de deelnemers de regie over hun eigen professionalisering nemen, zijn alle activiteiten geïnitieerd en voor een groot deel zelfs gefaciliteerd door de deelnemers, lees leraren, zelf.

Het afgelopen jaar heeft ons veel vertrouwen gegeven om een volgende stap te zetten. Wij hopen van harte dat er zich meer leraren gaan aansluiten, om samen met ons die stap te zetten. Maar ook andere leraren in hun omgeving inspireren om de regie over hun professionalisering in eigen hand te nemen.

Mede namens, Paul Ket, Suzanne Lustenhouwer, Martijn Baart, Marieke Simonis, Rhea Flohr, Dick van der Wateren, Ella Kwakkestein, Erik Bolhuis en Marieke Schuurmans zeggen wij, het bestuur i.o. te weten Patrick Vaanhold, Karel Hermans, Frans Droog en Michel van Ast:

CU@ The Crowd, ook in 2013!

Teller 555

sticker_250The Crowd logo

2 Responses to The Crowd wordt een vereniging en dat is mooi voor het onderwijs.

  1. […] met anderen te delen, is welkom als lid van The Crowd. Onderstaande is overgenomen van de blog van Frans Droog, een van de nieuwe […]

  2. […] Het zal de regelmatige lezers van dit blog niet ontgaan zijn dat ik dit jaar zeer actief bezig ben geweest met allerlei activiteiten voor en door The Crowd. Nu is er groot nieuws: The Crowd wordt een vereniging.  […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: