Een klusje voor de Kerst lesvrijeperiode? Snel video downloaden.

christmas 3752_free_animated_christmas_wallpaper

Hoewel het extra werk meestal niet nodig is kan downloaden van video’s van YouTube handig zijn als je zeker wilt weten dat je een video in een presentatie kan gebruiken, maar niet zeker weet of de internetverbinding aanwezig is of betrouwbaar is. De programma’s waarmee je video’s kan downloaden variëren nogal in kwaliteit en mogelijkheden en zijn door updates van YouTube regelmatig ook niet langer werkzaam zonder dat dit wordt gemeld .

Bij het downloaden van video’s van YouTube dien je, net als bij alles wat je van het internet haalt voor eigen gebruik,  zelf in de gaten te houden of er copyright rust op de betreffende video. Dit wordt niet door het programma voor je gedaan. Een overzicht van tips waar je op moet lettenbij het downloaden van internetvideo’s is hier te vinden.

Wil je nu in Kerst lesvrijeperiode / vakantie (of daarna) een aantal video’s downloaden voor komende presentaties dan is onderstaande handleiding over één van de laatste programma’s op dit gebied misschien iets voor jou.

“4K Video Downloader haalt met de hoogste snelheid de hoogste kwaliteit binnen

4K Video Downloader werkt gemakkelijk, is ontzettend snel en downloadt de video’s in de allerhoogste kwaliteit. De reden dat dit programma boven de andere video-downloaders uitsteekt, is het feit dat je video’s met een extreem hoge kwaliteit van het web kunt plukken. De 4K-resolutie doet bij veel mensen misschien nog geen belletje rinkelen, maar het wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Het is vier keer zo hoog als de bekende Full HD-resolutie en zelfs twee keer hoger dan wat er tegenwoordig in bioscopen wordt gebruikt. De standaard in de filmindustrie is momenteel ook nog 2K, hoewel er steeds vaker met het dubbele wordt geëxperimenteerd, zoals onlangs met het eerste deel uit The Hobbit-trilogie.

Om zelf te zien hoe hoog die kwaliteit daadwerkelijk is, kun je 4K Video Downloader kosteloos op je computer zetten. Let er bij de installatie op dat er wordt gevraagd een toolbar te installeren. Het is verstandig om deze optie uit te vinken, want dit kan je homepage veranderen!

Download voor Windows
http://youtubeconverter.nl/downloads/4kvideodownloader_2.5.exe

Download voor Mac
http://youtubeconverter.nl/downloads/4kvideodownloader_2.5.dmg

Zodra alles is geïnstalleerd kun je op zoek naar een geschikt filmpje, de link ervan kopiëren, en plakken in het programma. Na een klik op de download-knop gaat de rest vanzelf. De uitleg hieronder maakt het nog wat duidelijker:

1_kopieer-de-link

2_plak-de-url

3_kies-de-kwaliteit

Voor wie meteen wil ervaren wat 4K inhoudt, is er bijvoorbeeld een korte trailer van The Hobbit. Kopieer daarvoor onderstaande link en plak hem in 4K Video Downloader. Let voordat je op ‘Download’ klikt goed op of de 4K-resolutie is aangevinkt onder het kopje ‘Video Quality’.

http://www.youtube.com/watch?v=t56ooXC9VmY

Het programma settings laten onthouden

De video’s die je met 4K Video Downloader op je computer zet, kunnen in verschillende formaten worden bewaard. De keuze bestaat uit MP3, MP4, 3GP, MKV en FLV. Met de zogeheten ‘Smart Mode’ kun je het programma je favoriete instellingen laten onthouden. Je kunt daarin ook nog de resolutie instellen. Buiten de hoge 4K-kwaliteit, is het bijvoorbeeld ook nog gewoon mogelijk om veel gebruikte resoluties als 360p en 480p te kiezen. Deze zullen minder ruimte op de harde schijf in beslag nemen. Met het ‘Smart Mode-menu’ kan ook worden bepaald waar de video’s worden opgeslagen.

Een samenvatting van alle voordelen die 4K Video Downloader biedt:

  • Je betaalt nergens voor
  • Video’s kunnen in de allerhoogste kwaliteit worden binnengehaald
  • Geluidsclips kunnen naar MP3 worden omgezet
  • Filmpjes downloaden gaat bliksemsnel
  • Het werkt niet alleen op Windows, maar ook op Mac en Ubuntu”

One Response to Een klusje voor de Kerst lesvrijeperiode? Snel video downloaden.

  1. […] Een klusje voor de Kerst lesvrijeperiode? Snel video downloaden. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: