Educatieve puzzels voor de iPad

CAST is een non-profit organisatie die er op gericht is onderwijs beschikbaar te maken voor alle mensen door universal design for learning (UDL). Onlangs heeft CAST twee gratis, op onderzoek gebaseerde, educatieve games uitgebracht voor de iPad die essentiële wiskundige denkpatronen en probleem-oplossende vaardigheden aanleren. Vaardigheden die worden aangeleerd zijn onder andere het vinden van patronen of formules, het creëren van modellen, het werken met variabelen en het doen van voorspellingen.Als onderdeel van de UDL principes, die o.a. vragen om flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid, kunnen de puzzels via verschillende strategieën worden opgelost.

mathsquared_ipad_icon_512MathSquared puzzels zijn gebaseerd op een rooster en maken gebruik van de standaard wiskundige bewerkingen optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.
Tegelijkertijd worden logica en probleem-oplossende vaardigheden aangesproken.

mathscaled_ipad_icon_512MathScaled werkt met een weegschaal van het balans type om het begrip van vergelijkingen te vergroten. Ook hier worden tegelijkertijd logica en probleem-oplossende vaardigheden aangesproken. Verschillende vormen moeten zo worden geplaatst dat de balans in evenwicht blijft.

De puzzels zijn niet gekoppeld aan enig vak of enige lesinhoud en zijn geschikt om in te zetten bij alle leeftijden. Ondersteuning voor de puzzels is te vinden op de iSolveIt website, waar zowel instructie video’s als tips beschikbaar zijn.

Bron: CAST website newspage

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: