Kleurpagina’s worden geanimeerde 3D figuren via colAR App

Er kan zoveel moois met technologie! Soms komt er iets langs waarvan je alleen maar kan denken: WOW! En dan even later: WOW!

En dan nog even later: WOW! Ik wil dit delen!

En dan ga je denken wat er allemaal nog meer mee zou kunnen. En dan word je blij dat dit allemaal kan. En dan word je nog blijer omdat je weet dat er nog veel meer van dit soort mooie dingen gaan komen.

Het mooie wat mij tot deze blogpost bracht heet colAR App

colAR is ‘het kleurboek van de toekomst’. colAR is een van de ultieme toepassingen van Augmented Reality en maakt op zeer innovatieve wijze gebruik van de mogelijkheden die AR biedt. Door een slimme combinatie van een standaard kleurboek met de technologische magie mogelijk gemaakt door AR komen de eenmaal ingekleurde tekeningen tot leven als volledige, geanimeerde 3D figuren. WOW! Ongelofelijk.

Het is niet te vertellen! Je moet het gewoon zelf zien:

Wat moet je doen om er mee aan de slag te gaan?

1. Download de gratis colAR MIX app, via de iOS App Store of de Google Play Store.

2. Print de kleurenpagina’s van de colAR APP website (gratis t/m 28 juli)

3. Kleur de tekeningen in, wees zo creatief als je wilt!

4. Neem je iPad of tablet, start de app, hou je iPad of tablet boven de tekening.

5. Zie de tekening tot leven komen!

Bron: Techcrunch

10 Responses to Kleurpagina’s worden geanimeerde 3D figuren via colAR App

  1. Albert schreef:

    Inderdaad. Het ziet er spectaculair uit en het is een fraai technologisch staaltje.. Heb je het ook geprobeerd? Ik wel en ik vond het een omslachtig en lastig te realiseren project. Ik herkende er mijn eigen werkstuk nauwelijks meer in. Het hanteren van de iPad om de tekening tot leven te brengen vraagt veel van je fijne motoriek.
    Ik ben benieuwd of deze app een verbeterde versie krijgt.

    Daarnaast heb ik zitten nadenken over de toepassingen in het onderwijs. Welke heb jij bedacht? Ik vind het lastig iets zinvols te bedenken, behalve: leuk in de kleuterklas.
    Het is me nog niet gelukt met andere kleurplaten en eigen tekeningen. Misschien iets voor de toekomst?

  2. fransdroog schreef:

    Ik heb helaas zelf nog niet de kans gehad colAR te proberen. (Ik zit momenteel op vakantie, zonder printer dus.) Jammer om te horen dat het nog niet zo eenvoudig werkt als er in de video wordt gesuggereerd. Ik ga er wel van uit dat er een verbeterde versie zal komen.
    Met andere kleurplaten zal niet lukken. De AR is ‘aangepast’ op de lijnen en neemt over wat daartussen gekleurd wordt volgens mij.

    Toepassingen die ik had verzonnen zijn creatief schrijven, waarbij de tot leven komende figuren onderdeel van een verhaal worden. Of het laten invullen van tekst in de banner bij het vliegtuig of het T-shirt van de teddybeer, die past bij een activiteit die de leerlingen hebben moeten ondernemen. Of taalopdrachten of rekensommen verwerken in de tekeningen. Dit laatste zou via het eigen inzicht en de creativiteit van de leerlingen misschien verrassend mooie resultaten kunnen geven.

  3. Remko Boers schreef:

    Hoi,
    Ik heb het net meteen even uitgeprobeerd. Ik heb mijn dochter het vliegtuig laten kleuren en mijn zoon de draak. De draak is staand A4 en het vliegtuig is liggend A4.
    Het vliegtuig hapert heel erg en is moeilijk goed in beeld te houden. De draak is beter te doen.
    Leuke toepassing. Ik ben wel benieuwd hoe ze dit doorontwikkelen.

  4. Wieke Heikoop schreef:

    Bedankt voor de tip! (En als je geen printer bij de hand hebt, roep maar, ik heb ze opgeslagen, kan ze zo even sturen.)

  5. Wendy Paulissen schreef:

    Geen haperingen, simpel te bedienen,super leuk efect!
    Grappig dat je zelfs met je Ipad een beetje om het figuurtje kan draaien.
    Ik zeg TOP!

  6. […] Er kan zoveel moois met technologie! Soms komt er iets langs waarvan je alleen maar kan denken: WOW! En dan even later: WOW! En dan nog even later: WOW! Ik wil dit delen! En dan ga je denken wat er…  […]

  7. […] ook het blogbericht van Frans Droog en het artikeltje van Tiny Toes. Of bekijk een ander filmpje over de ColAR Mix. Of nog een filmpje, […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.