De achtergrond van afbeeldingen verwijderen in slechts een paar seconden met Clipping Magic

Soms wil je een alleen maar een deel van een plaatje hebben en wil je de ‘achtergrond’ kwijt. Er zijn de nodige programma’s die dit kunnen maar die zijn over het algemeen duur en/of bewerkelijk en/of tijdrovend. Nu is er een hele eenvoudige en supersnelle web app die dit ook kan, Clipping Magic.

Hoe werkt het?

– Via ‘drag and drop’ plaats je een afbeelding op de site van Clipping Magic

– Je highlight het deel van de afbeelding dat je wilt bewaren met groen en het deel dat je kwijt wil met rood. De penselen waarmee je dit doet zijn op vier grootte’s in te stellen. Het programma geeft je direct een outline hoe het er vervolgens uit zal gaan zien aan de rechterkant van het beeld.

– Je kunt vervolgens nauwkeurig gaan bijwerken via de opties in het ‘Refine’, mocht je dit nodig vinden.

– Je laat de achtergrond transparant of voorziet het van een kleur.

– Je slaat de bewerkte afbeelding op.

Het werkt echt heel eenvoudig, snel en goed. Het onderstaande voorbeeld heeft mij 90 seconden gekost, inclusief het opslaan!

Clippping Magic Luka blauw 2013-08-09_1013

Ik wilde in het verleden regelmatig dit soort plaatjes genereren maar heb over het algemeen niet het geduld om een programma onder de knie te krijgen dat dit mogelijk maakt of het duurt me gewoon te lang voor wat ik de bewerkte afbeelding wil. Maar met Clipping Magic kan zelfs ik nu mijn hond binnen een paar minuten overal laten vliegen! Een aanrader dus.

6 Responses to De achtergrond van afbeeldingen verwijderen in slechts een paar seconden met Clipping Magic

 1. […] Soms wil je een alleen maar een deel van een plaatje hebben en wil je de 'achtergrond' kwijt. Er zijn de nodige programma's die dit kunnen maar die zijn over het algemeen duur en/of bewerkelijk en/…  […]

 2. Albert schreef:

  Deze applicatie ben ik al een paar keer tegengekomen (o.a. bij Herman van Schie). Maar weet je dat dit ook kan in Office 2010? Zowel in Word als PPT?

  Ik vind dat prettiger, omdat ik dan mijn afbeelding ín het document kan bewerken en niet eerst via een omweg een aangepaste afbeelding hoef aan te maken.
  Klik op een afbeelding, open zo nodig het tabblad hulpmiddelen voor afbeeldingen en kies linksboven ‘achtergrond verwijderen). Desgewenst kun je de bewerkte afbeelding (dus zonder achtergrond) bewaren.
  Met aangepaste tekstterugloop (kies: tekstterugloop –> teruglooppunten bewerken) stem je opmaak van tekst en afbeelding op elkaar af.

 3. albert lubberink schreef:

  De toepassing was gratis. Sinds half april 2014 moet je per download betalen: https://clippingmagic.com/pricing .

 4. fransdroog schreef:

  Dat is heel jammer!
  Omdat het zo goed werkt, en waarschijnlijk veel gebruikt wordt, ook wel begrijpelijk.
  Dank voor het doorgeven.
  Aansluitend bij je eerdere opmerking dat dit dit ook binnen word en ppt mogelijk is, dat klopt. Dat is in mijn ervaring wel meer werk voor dezelfde nauwkeurigheid. Net waar je voorkeur ligt. Nu er voor Clipping Magic betaald moet gaan worden is het natuurlijk wel goed om te weten dat er zeker andere mogelijkheden bestaan.

 5. anneke schreef:

  Hartstikke handig, was al een poosje aan het klungelen met andere programmas, maar het wou niet lukken. Er moest een achtergrond van een foto af. Bedankt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: