Instellingen of Mail apps verbergen op de iPad.

Ik leen mijn iPad regelmatig uit aan mijn leerlingen. Om foto’s of een video te maken. Om een interview te houden. Om een app te gebruiken of iets op het internet op te zoeken. Dit gaat altijd goed, of misschien moet ik zeggen, dit is altijd goed gegaan. En ik zal dit ook zeker blijven doen. Het levert een duidelijke toegevoegde waarde aan mijn lessen.

Regelmatig krijg ik te horen dat docenten dit raar vinden, dit zelf niet aandurven of dat het wel is misgegaan. Leerlingen veranderen de instellingen, zij het per ongeluk of express, of leerlingen lezen de mail, en misschien meer. Daar is nu een oplossing voor, waar iedereen die dit wil zijn voordeel mee kan doen.

Er blijkt een manier te zijn om apps te verbergen, zodat deze niet te gebruiken zijn. Het is zelfs ook mogelijk de apps niet meer vindbaar te laten zijn door de zoekfunctie. De apps dienen hiervoor wel op de dock te staan. Dus wil je dit doen met een app die daar nog niet op staat dient dit de eerste stap te zijn. Behalve met apps kun je dit ook met mappen doen. Hiermee kun je dus een hele set apps in één keer onzichtbaar maken. En dit kan natuurlijk ook met mappen waarin mappen staan! Hoe je deze kunt maken kun je zien in een eerdere post: Mapjes in mapjes op de iPad. Het kan!

Onderstaande video van de iTeach Hub laat zien hoe het verbergen van apps werkt. Mocht je het nodig of noodzakelijk vinden, dan kan dit een heel handig trucje zijn om te beheersen. Geen zorgen. De video laat ook zien hoe je zelf de apps weer kan terugvinden! 🙂

Advertenties

One Response to Instellingen of Mail apps verbergen op de iPad.

  1. […] Ik leen mijn iPad regelmatig uit aan mijn leerlingen. Om foto's of een video te maken. Om een interview te houden. Om een app te gebruiken of iets op het internet op te zoeken. Dit gaat altijd goed…  […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: