Leerlingen aan het woord bij MeetUp010 meets edcampNL

MeetUp010 op 19 maart werd gekenmerkt door presentaties. Er waren er in totaal acht en bij drie ervan waren leerlingen betrokken. MeetUp010 werd als zeer inspirerend ervaren, met als duidelijke wens voor een vervolg de mogelijkheid tot meer interacties.

De bijdragen van de leerlingen zijn terug te zien in de onderstaande video’s.

Leerlingen van het Wolfert Lyceum leggen uit hoe zij het Education Design Lab hebben opgezet en wat ze hiermee willen bereiken:

Leerlingen van PCBS De Driemaster delen hoe zij werken met bordsessies.

In het panelgesprek legt leraar in opleiding Arjan Spruit uit hoe het prijswinnende programma Mentoren op Zuid werkt.

 

Bij het vervolg ‘MeetUp010 meets edcampNL‘ op 29 mei zal er meer ruimte zijn voor interactie in kleinere groepen en nog meer ruimte voor leerlingen. Er zullen leerlingen aanwezig zijn van PO tot HBO om de initiatieven op hun scholen toe te lichten en open te stellen voor discussie.

Leerlingen van het Education Design Lab zullen hun ideeën over verbeteren van onderwijs delen in een workshop waarin zij graag vragen van het publiek zullen beantwoorden. Ditzelfde geldt voor leerlingen van het ECL in Haarlem, die zullen ingaan op de mogelijkheden van een toekomstig curriculum waarin Grote Vragen leidend zijn en niet langer vakken centraal staan. Leerlingen zullen, vergezeld door een ouder, vertellen over hun Big Picture Havo. Vanuit het Albeda College zullen leerlingen vertellen over een waarde(n)vol beroep. Hogeschool Inholland laat studenten aan het woord over hun simulatieschool ter bevordering van teamwerk. En dit is nog niet de volledig lijst. Naast leerlingen zullen overigens ook docenten een aantal initiatieven tonen. Er zal volop keuze zijn.

Het programma van ‘MeetUp010 meets edcampNL‘ is hier te vinden. Inschrijven kan hier.

2 Responses to Leerlingen aan het woord bij MeetUp010 meets edcampNL

  1. […] en aangepast. Wat moeten we voorbereiden? Is de eerdere presentatie geschikt die gebruikt is bij MeetUp010 geschikt? We krijgen de tekst van het hoofdstuk uit het dikke sociologie boek dat de studenten […]

  2. […] edcampNL‘ op 29 mei zal er volop ruimte zijn voor interactie in kleine groepen en volop ruimte voor leerlingen om hun praktische innovaties en ideeën over het onderwijs van de toekomst te laten zien en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: