Wat staat er op deze foto?

“Waar is dit een plaatje van?” Mensen kunnen afbeeldingen snel herkennen, maar voor computers is dit vooralsnog zeer moeilijk gebleken. Nu lijkt het dan toch mogelijk geworden. Handig, als je het echt niet weet of je er even niet op kunt komen of bevestiging zoekt.

Het Wolfram Language Image Identification Project is gelanceerd. Je kunt een foto maken, of er een gebruiken van het internet of een plaatje vanaf je computer nemen en op de website vragen wat ImageIdentify denkt dat het is. Het programma kan dieren, voorwerpen en zelfs omgevingen herkennen.

Waar is dit een plaatje van imageidentify-cheetah

 

Het programma, dat kunstmatige intelligentie gebruikt, zal het niet altijd goed hebben maar doet het verbazingwekkend goed. Door het gebruik en de feedback die het genereert zal het steeds beter gaan worden. De maker ervan vindt het op dit moment vooral fascinerend dat het soort fouten dat wordt gemaakt veel lijken op die ook door mensen worden gemaakt.

Het programma is gemaakt door het bedrijf dat ook de zeer succesvolle wetenschappelijke zoekmachine Wolfram Alpha heeft gemaakt. Het programma wordt ook beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars om het op allerlei wijzen in andere toepassingen te kunnen integreren.

Bron: http://blog.stephenwolfram.com/2015/05/wolfram-language-artificial-intelligence-the-image-identification-project/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: