Maar wat doet een docent dan thuis?

Excursie bus 51004

Nou, dit dus bijvoorbeeld vandaag.

Een programma samenstellen voor een excursie naar Nemo die volgend jaar zal gaan plaatsvinden. Downloaden van de hiervoor benodigde informatie en werkbladen voor de leerlingen.

Offertes opvragen voor de huur van een bus voor de excursie naar Nemo.

Een overzicht samenstellen van de inhoud en vormgeving van de excursie en de voorbereidende lessen voor de collega’s van de sectie ter bespreking.

Een aanvraag samenstellen voor de schoolleiding van de excursie naar Nemo, met hierin opgenomen het voorgestelde programma en de begroting, voorzien van relatie tot het vak, de inbedding in het bestaande curriculum en de uitbreiding die het biedt.

Beantwoorden van een mail met het verzoek tot vakspecifieke informatie over een leerling die gaat overstappen van vwo naar havo.

Aanpassen van de exacte inhoud van de les voor het VVV-uur van morgen: ‘Coole dingen met computers en zo…’

Lezen van en commentaar geven op een stukje, geschreven aan de hand van een vanochtend gegeven interview over de nieuw aangeschafte 3D-printer, voor op de site van de school.

builder-3d-printer-dual-extruder-1

Nakijken van twee herkansingstoetsen en verwerken van de cijfers.

Verwerken van notities en indrukken van de gisteren en vandaag gevoerde gesprekken met leerlingen naar aanleiding van resultaten 1e toetsweek.

Maken van een korte digitale feedback test in Edmodo om morgen af te nemen in klas…

Koffie drinken, lezen van de krant en omcirkelen van drie artikelen over de evolutie van de mens, genetisch gemanipuleerde muggen en het plan om de CO2 uitstoot te verminderen, om deze morgen in de les te gebruiken.

espresso-coffee_6b5742

Programma van een deel van de Praktische Opdracht voor klas 5V aanpassen voor een deel van de leerlingen omdat zij op de dag van uitvoering andere activiteiten blijken te hebben.

Als mentor reacties verwerken op een gisteren aan collega’s verstuurde mail met het verzoek tot vakspecifieke informatie in verband met het overstappen van een leerling van vwo naar havo.

Maken van een korte digitale feedback test in Edmodo om morgen af te nemen in klas…

Op hun verzoek via email twee leerlingen verwijderen uit de inschrijving in het VVV-uur morgen, omdat zij op dat moment aanwezig moeten zijn bij een dyslexie screening en zich daarvoor moeten  kunnen inschrijven.

Openzetten van de opdracht voor morgen voor de boekloze biologie klas. Zij gaan op zoek naar eenvoudig uit te voeren manieren om DNA uit eenvoudig te verkrijgen organismen te isoleren. Gaan ze vrijdag ook doen.

Aanpassen van de opdrachten voor de DNA-isolatie die leerlingen vrijdag gaan doen aan de hand van de vorig jaar genoteerde opmerkingen. De aangepaste opdrachten naar de copyshop sturen om te printen in de gewenste aantallen.

DNA Chromosoom_Dutch_text

 

 

Advertenties

One Response to Maar wat doet een docent dan thuis?

  1. Tjeu Seeverens schreef:

    Dag Frans, je blog is steeds opnieuw een inspiratiebron die ik ook vaak in d eonderwijsnieuwsbrief aanhaal. Misschien kan ik jou deze keer inspireren met een nieuw onderwijsconcept dat we hier in Zuid-Limburg met tien docenten de afgelopen tijd hebben ontwikkeld: http://www.nieuwethermen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: