Eindexamen nakijken en Google Drive mooie combi

Google-Drive-1huqpdd

Eindexamen zaal Matura2005_ILOSzczecin

Na een eindexamen voor een bepaald vak en een bepaald nivo vinden er op verschillende plaatsen in het land kringgesprekken plaats om het examen te bespreken. Verschillende vakverenigingen verzamelen deze kringgesprekken en publiceren ze op hun website. Deze resultaten kunnen zeer nuttig zijn voor het nemen van beslissingen voor een eerste corrector en ook voor overleg tussen eerste en tweede corrector.

Wanneer een examen wat later zit in het examenprogramma komen deze gegevens echter niet altijd op tijd beschikbaar. Ook is het voor de eerste corrector fijn om al eerder contact te maken met vakgenoten.

Om deze redenen maakt Hans Huigen nu al voor het 3e jaar gebruik van een gedeeld Google Drive document waarin collega’s gezamenlijk kunnen reageren op het examen biologie vmbo-tl. Op twitter deed hij een oproep dit initiatief te verspreiden en op de vraag van Carla Upperman of hij dit ook voor de havo ging doen was het antwoord dat zij dit natuurlijk prima zelf kon doen. En dat gaat zij dus ook doen.

Opmerkingen bij havo examen biologie 2015 1e tijdvak

Deze twitterdiscussie volgend heb ik aangemeld om het Google Drive document voor het examen biologie vwo aan te maken en te delen.

Hoewel het examen voor het vwo pas volgende week dinsdag is heb ik direct even het formulier aangemaakt:

Opmerkingen bij vwo examen biologie 2016 1e tijdvak.

Wil je meedoen dan kun je via bovenstaande link het document invullen. Breng ook je niet zo actief op sociaal media zijnde collega’s op de hoogte! Je kunt het natuurlijk desgewenst ook alleen raadplegen zonder iets toe te voegen. Er zijn geen verplichtingen.

Ik weet niet of andere vakken ook al op deze manier samenwerken maar ik vind het goed en nuttig idee. Heb je opmerkingen of suggesties voor aanpassingen dan hoor ik die graag.

PS: De gezamenlijke reacties en het overleg kunnen natuurlijk ook via andere cloudoplossingen dan Google Drive worden gerealiseerd.

Advertenties

2 Responses to Eindexamen nakijken en Google Drive mooie combi

 1. lighans schreef:

  Frans, leuk hoe Carla en jij teen in springen.

  Ik kan me herinneren dat ik mijn opzetje ook een keer gegeven heb aan een aardrijkskunde docent, HAVO geloof ik.

  Eigenlijk gek dat het niet vaker gebeurt.

 2. André schreef:

  Levende Talen heeft jaarlijks fora Frans voor vmbo, havo en vwo. Op de fora werd veel gediscussieerd over de vraagstellingen, antwoorden en correctiemodellen. Hoogtepunt was het examen van vorig jaar waarbij er zoveel fouten in zaten dat de landelijke pers er meerdere malen over schreef. CvTE heeft alle reacties uiteindelijk zeer serieus genomen en dankzij de inspanningen van LT staat er nu op hun site:
  “De examens Frans vinden dit jaar plaats op dinsdag 15 mei (vwo) en 22 mei (vmbo/havo). De examenfora Frans vindt u dit jaar op onze eigen website Franszelfsprekend. Het forum van Levende Talen worden als enige officieel erkend door het CvTE.”
  Misschien een idee voor andere vakverenigingen om dit initiatief te volgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: