Code uur

codeuur-logo-website-2016-09-17_1024

Op 14 oktober zal er in Nederland een wereldrecord gevestigd gaan worden in het onderwijs. Op die dag zullen namelijk 10.000 kinderen tegelijkertijd leren programmeren!

Om dit wereldrecord te vestigen zijn er gastdocenten nodig die de leerkrachten van het basisonderwijs willen ondersteunen. Om gastdocent te zijn is ICT ervaring niet nodig. Je krijgt een korte online training en er zijn duidelijke instructie filmpjes voor de klas. Na het aanmelden als gastdocent ontvang je de adressen van een aantal basisscholen in de buurt waar je aan de slag kunt en kan het contact verder worden gelegd. De basisscholen zorgen voor de benodigde technische materialen en ondersteuning en de leerkracht van de klas is natuurlijk ook bij de lessen aanwezig.
Heb je interesse? Meld je dan nu aan als gastdocent voor deze wereldrecordpoging. Je kunt je daar ook aanmelden als gastdocent om op een ander moment dan 14 oktober een of meer lessen te verzorgen.

De lessen programmeren in het basisonderwijs worden verzorgd door CodeUur en het is op verschillende manieren mogelijk om dit initiatief te ondersteunen of te gebruiken. Als gastdocent, maar ook door zelf het aangeboden materiaal in je eigen klas te gebruiken. CodeUur is de Nederlandse variant van de internationaal actieve Hour of Code organisatie. Wereldwijd hebben al meer dan 100 miljoen kinderen meegedaan aan de programmeerlessen, in Nederland ruim 40.000.

Ik heb mij opgegeven als coach van code uur en schrijf dit stukje onder andere om jou op te roepen dit ook te doen. Tot dusver zijn 300 coaches die dit jaar meedoen. Er zijn er echter nog meer nodig. Doe je mee?

 

5 Responses to Code uur

 1. Roland Sellis schreef:

  Wat is de taak van een coach in deze?

  • fransdroog schreef:

   De coach kiest een basisschool uit de selectie die CodeUur hem aanbiedt na aangeven van regio door coach. De coach maakt een afspraak met de basisschool voor een datum, voor het wereldrecord dus 14 oktober. De coach krijgt van CodeUur een mail met wat er verwacht wordt en een korte online introductie. De lessen die de leerlingen gaan doen staan allen online en basisschool maakt deze beschikbaar voor leerlingen. Bij de uitvoering licht de coach de lessen toe aan de leerlingen en hij begeleidt ze bij de uitvoering. De leerkracht van de basisschool is hierbij aanwezig. De lessen zijn zeer eenvoudige scratch opdrachten en kunnen vooraf worden bekeken. Op verschillende basisscholen doen leerkrachten de uitvoering zelf, op sommige hebben ze graag een coach erbij.
   Gewoon doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: