EduHackathon

Ik ontving onderstaande mail van Harm

Ik ben een trainee bij Eerst de Klas (http://www.eerstdeklas.nl/traineeship) en in dat kader geef ik nu wiskunde op het Wolfert Tweetalig. Iedere generatie trainees krijgt een budget om een eindproject te organiseren die in het teken moet staan van het onderwijs. Ik ben dan nu ook bezig met mijn traineegenoten om een Eduhackathon te organiseren (http://www.eduhackathon.nl/). Een evenement waarop we op vijf verschillende thema’s een beweging willen starten door mensen uit het veld zelf.

Om ons evenement bij een zo groot mogelijk publiek bekend te maken, ben ik op zoek gegaan naar mensen/organisaties die bijvoorbeeld veel volgers hebben op twitter. Gezien ons beperkte budget wil ik deze dan verzoeken om voor ons publiciteit te genereren. Daarom zou ik je willen vragen om ons evenement te noemen in een tweet en misschien ook een blogpost op je site. Deze gratis publiciteit kunnen we namelijk goed gebruiken!

Bij deze dus:

De EduHackathon is voor iedereen met hart voor onderwijs die gelooft dat het altijd beter kan. Bent u docent (in opleiding), schoolleider, leerling, didacticus of werkt u in het bedrijfsleven en hebt u affiniteit met onderwijs, dan is dit hét moment om niet alleen geïnspireerd te raken maar ook met concrete plannen naar huis te gaan.

Op de EduHackathon heeft u de gelegenheid om concrete producten ter verbetering van ons huidige onderwijs te ontwikkelen met inbreng van professionals. In een team werkt u een dag lang aan een onderwijsvernieuwing dat een antwoord kan zijn op één van de gestelde vraagstukken. Hierbij is het doel om van een (eerste) idee tot een feitelijk product te komen binnen een dag.Tijdens dit proces wordt u geïnspireerd en geholpen door experts.

Duik deze dag in de wereld van het motiveren door na te denken over eigenaarschap van leerlingen, bedenk hoe u de ongelijkheid tussen de onderwijsniveaus kunt verkleinen of maak een promotiefilm om het imago van de docent mee te verbeteren. U kunt ook aan de slag met de toekomst van leerlingen door het gat tussen onderwijs en bedrijfsleven aan te pakken of innovaties ontwikkelen met behulp van ICT. Meer informatie over de verschillende vraagstukken binnen de thema’s vindt u op deze website.

Kortom: Op 12 juni heeft u de kans om te inspireren of geïnspireerd te worden om nog beter onderwijs te ontwikkelen. Wilt u hier niets van missen? Schrijf je dan in via http://www.eduhackathon.nl.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.