Week twee, acht nieuwe verhalen #blimageNL

Het is inmiddels twee weken na de start van de #blimageNL uitdaging en sinds de laatste update hier zijn er weer een aantal nieuwe verhalen geschreven. De #blimageNL uitdaging is simpel: ontvang een foto en schrijf naar aanleiding hiervan jouw verhaal over onderwijs, daag vervolgens iemand die je kent uit met een nieuwe foto die je hem/haar stuurt. Het resultaat is verbijsterend, fantastische verhalen door bevlogen onderwijsmensen.

Hieronder een korte introductie van de nieuwste verhalen. Je kunt ze lezen voor wat zij zijn of wat zij met je doen. Laat de mensen die de verhalen geschreven hebben weten als ze je op een of andere manier geraakt hebben. Je kunt ze misschien ook gebruiken om inspiratie op te doen om zelf aan deze #blimageNL uitdaging mee te gaan doen (of iemand uit te dagen!). Zie hier voor de achtergrond en de ‘regels’. Veel leesplezier! Veel inspiratie!

Brenda Verhagen, docent verzorging openbare scholengemeenschap De Hogenberg, schreef, als haar eerste blogpost ooit!, het verhaal Cold as ice, over verschillende smaken ijs, en wanneer je ijs eet, over goed en minder goed ijs, over smaken die veranderen, over toevoegingen, over verandering van ijs doet eten.

Juf van Dort, VMBO docent Aardrijkskunde, Rekenen en ICT, schreef het verhaal Basis- of luxebehoeften, over de voorwaarden voor goed onderwijs, en of koffie daar bij hoort, over een werkende internetverbinding, over vrijheid, over stilstaan bij de essentie, en terugkomen op te snelle beslissingen.

Dick van der Wateren, docent natuurkunde op het ECL in Haarlem en educatief schrijver, schreef het verhaal Vragen bij Uluru, over het belang van vragen stellen, over het belang van de goede vragen stellen, over de leerling niet tevreden laten zijn met alleen antwoorden, over lastige vragen, over grote vragen, over de moeite doen geen antwoord te geven.

Juf van Dort, VMBO docent Aardrijkskunde, Rekenen en ICT, kreeg de smaak te pakken en schreef het verhaal De juiste verkeerde voorspellingen, over de betrokkenheid van een mentor bij haar leerlingen, over verwachtingen waaraan niet voldaan, met het juiste effect, over vertrouwen hebben en geven.

Juf van Dort, VMBO docent Aardrijkskunde, Rekenen en ICT,  schreef ook nog het verhaal Waarom ook alweer?, over het af en toe nadenken over de keuze om docent te worden, over het verloop onder de collega’s, over het genieten van de vrijheid, over het mogen meemaken van de ontwikkelingen van jongeren.

Wilfred Rubens, zelfstandig adviseur gespecialiseerd in TE-learning, schreef het verhaal Een ambivalent gevoel bij e-learning en #blimageNL, over sociale druk en de spagaat tussen iets niet willen en toch de voordelen er wel van zien.

Elly MichielsFleuren, boerin op een zeer gemengd bedrijf, schreef het verrassende verhaal Vakantietijd…, over hoe anders dingen zijn in de vakantie, over de wisselvalligheid van een boerenbedrijf, over keuzes en kleur maken waar anderen slechts zwart-wit zien, over opletten bij kruispunten, over trots en dankbaarheid en gepaste hoeveelheden.

Sandra Verbruggen, onderwijs adviseur en kantelaar, schreef het rake reisverhaal De kaart is niet het gebied, over in een bepaalde richting gaan maar je laten verleiden door wat er links en rechts te zien is, over een dorp waar je dan komt, over een kerk, een onverwacht concert, over kantelende kastelen, over naar hoe het teveel staren naar een lichtpunt je kan verblinden voor de schoonheid waar je langs rijdt.


Korte introducties en links naar alle tot dusver verschenen verhalen zijn terug te vinden op De #blimageNL lijst.

En afsluitende weer een nieuwe afbeelding voor als je zelf de uitdaging ook aan wilt gaan. Je kunt je ook laten uitdagen door een van de afbeeldingen op het Pinterest #blimageNL bord, waar alle gebruikte afbeeldingen worden verzameld. Er is geen limiet aan hoe vaak een afbeelding mag worden gebruikt 😄. Je mag natuurlijk ook je eigen afbeelding gebruiken.

Foto tijd in handen cc pixabay Unknown

 

 

 

 

 

2 Responses to Week twee, acht nieuwe verhalen #blimageNL

  1. […] per dag terug te vinden via de volgende links, dag 1, dag2, dag3, dag4, dag5, dag 6, dag 7, week 2. Gebruikte afbeeldingen zijn op het Pinterest bord #blimageNL te […]

  2. […] ging verder. Week 2, acht verhalen. Week 3, zeven verhalen. Week 4, negen verhalen. Week 5, negen verhalen. Week 6, vier verhalen. Ik […]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.