Twitter voegt handige groepsfunctie toe

Onlangs heeft Twitter een mooie nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de Direct Message (DM) optie. Deze groep DM tool biedt vele handige mogelijkheden tot privé samenwerken, maar wordt toch nog maar weinig gebruikt. Als regelmatig twitter gebruiker zie ik duidelijk mogelijkheden.

Hoe het werkt

Twitter DM groepen 2015-07-30_1306

Je kunt iedereen die jou volgt uitnodigen voor een DM groep. De mensen die jij hebt uitgenodigd kunnen vervolgens mensen die hen volgen uitnodigen. Niet iedereen in de groep hoeft elkaar dus te volgen. Je kunt alleen worden uitgenodigd door iemand die al in de groep zit.
Het is mogelijk afbeeldingen, video’s en emoji’s te delen, net als in gewone DM’s. Wanneer je een link plaats naar een tweet uit je tijdlijn verschijnt er een aanklikbare tweet binnen de groep, voorzien van eventuele media en links.
Je kunt de groep een naam geven en dit maakt het samenwerken een stuk overzichtelijker, zeker als je in verschillende groepen gaat werken.
Het is een beetje als whatsapp, maar zonder de noodzaak telefoonnummers te delen.
Voorlopig werkt de groep DM optie alleen via de app van twitter of via Tweetdeck, dat eigendom is van twitter. (Is dit een reden voor het vooralsnog beperkte gebruik misschien?)

Toepassingen

Er zijn een aantal toepassingen te verzinnen, afhankelijk van je gebruik van twitter. Zelf vind ik de eerste twee in onderstaande lijst zeer bruikbaar.

Groepen maken van de tweeps waarmee je veel tweet over een bepaald onderwerp. Anders dan in twitterlijsten van mensen die je volgt kunnen de deelnemers in de groep allen actief deelnemen. Een verrassend voordeel zou kunnen zijn dat er nieuwe deelnemers aan de groep worden toegevoegd die jij nog niet kende. Een duidelijke naam is hier wel nuttig, vooral voor mensen die worden uitgenodigd. Ik denk aan “edubloggers 1op1”, “kookvrienden”, “filmclub”, “edcampNL organisatie”, “flippers”.

Mensen verbinden die jij kent, en die elkaar nog niet kennen, met elkaar in contact brengen. Dit kan dan op een vrij losse, voorzichtige basis waarbij ze elkaar’s profielen kunnen bekijken, maar gaat toch net iets verder en iets net iets persoonlijker dan een losse tweet om ze aan elkaar voor te stellen.

Samenwerken met een groep collega’s aan een bepaald project. Iedereen is snel up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

Familie of vriendengroep, zodat anderen niet langer hoeven mee te genieten van mogelijk wel heel erg triviale zaken als “ik sta nu voor de kassa”, “hoe laat hadden we ook alweer afgesproken?”, “het wordt bij Wimpie”, “nee, toch bij Mark”, of foto’s van de vieze auto, het onopgemaakte bed. Ook handig voor een kortdurend eenmalig iets als een feest.

Onderwerpen scheiden waarover je met meerdere, meest dezelfde mensen regelmatig tweet. Dit maakt het gemakkelijker de conversatielijnen te volgen in het soms drukke twitterverkeer.

Bron: makeusof

1 Responses to Twitter voegt handige groepsfunctie toe

  1. free facebook group auto poster

    Twitter voegt handige groepsfunctie toe | Droog

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.